عمل المكرونه بالبشاميل اكلات مصرية

طريقة عمل المكرونه بالبشاميل اكلات مصرية


المقادير اكلات مصرية


كيس مكرونه اقلام - نصف كيلو لحم معصج مع بصله صغيره وملعقة صلصه - كيلوونصف لبن 3ملاعق دقيق 
3ملاعق سمن 2بيضه ملح فلفل بهار


الطريقه اكلات مصرية


تسلق المكرونه فى ماء كثير مع وضع ملح وملعقه زيت مهما كانت المكرونه جيده لازم الزيت علشان متعجنش
بعد ما تستوى تصفى فى المصفى وتغسل بالماء البارد 
نعمل البشاميل 
نسخن السمن ويوضع فيه الدقيق ويحمر على شرط الا يتغير لونه يوضع اللبن ويقلب وطبعا نضبط الملح ونقلب الى ان تصبح كريميه الملمس اول ما يبرد نضع البيض والفلفل ونقلب
ندهن الصنيه بالسمن ونضع طبقه بشاميل ثم طبقه مكرونه ثم العصاج ثم باقى المكرونه ثم البشاميل 
نضعها فى فرن متوسط الحراره وتترك الى ان تحمر وتنضج 


اكلات مصرية